Pokreće Blogger.

srijeda, 9. srpnja 2014.

Malinina torta

Recept za torto iz malin, skute, sladke smetane in pistacij.
Skupina: Sladice
Količine za 16 kosov



Priprava biskvita

V posodo ubijemo jajca, dodamo sladkor, sol in 4 žlice vroče vode. Vse skupaj stepamo približno 10 minut, da nastane lepa pena.
V drugi posodi zmešamo moko, jedilni škrob in pecilni prašek. Vse skupaj presejemo k jajčni peni.
Narahlo premešamo.
Dno pekača obložimo s papirjem za peko, vanj vlijemo testo. Pečemo 25 minut na 175° C.
Ko je biskvit pečen, ga ohladimo.

Priprava nadeva

8 želatininih lističev namočimo.
Maline preberemo, nekaj jih prihranimo za okrasitev torte, ostale pa zmečkamo.
V posodi zmešamo skuto, sladkor, limonin sok, limonino lupinico in zmečkane maline.
Želatino ožamemo, raztopimo, jo umešamo med kremo in vse skupaj ohladimo.
400 ml sladke smetane stepemo in jo umešamo med kremo.
Biskvit 2x prerežemo. Na dno položimo eno plast in jo namažemo s polovico kreme. Pokrijemo jo z drugo plastjo biskvita in premažemo s preostalo kremo. Nato na torto položimo še zadnjo plast biskvita.
Torto za 2 uri postavimo na hladno.
Med tem stepemo preostalo sladko smetano.
Torto ob straneh in po vrhu namažemo s sladko smetano in jo okrasimo z malinami in sesekljanimi pistacijami.
Sestavine za biskvit
Jajce - kokošje 4 kosi
Sladkor - beli 150g
Sol 1 ščepec
Pšenična bela moka 120g
Jedilni škrob 30g
Pecilni prašek 2 čajni žlički
Sestavine za nadev
Želatina - lističi 8 kosov
Maline 300g
Skuta - manj mastna 500g
Sladkor - beli 100g
Svež limonin sok  
Limonina lupina  
Sladka smetana 700ml
Pistacije 30g
Pripomočki
Kuhinjska tehtnica
Plastična posoda
Mešalnik
Cedilo
Pekač
Pečica
Stiskalnik za limono
Strgalo za limono
Hladilnik

Nema komentara:

Objavi komentar