Omake za solate se imenujejo solatni prelivi. Pri solatnih prelivih se velikokrat uporablja jogurt.
Star pregovor pravi, da po dobri omaki spoznamo dobrega kuharja.
Nekaj o omakah
Pri pripravi omak in prelivov je potrebno dobro poznavanje
začimb in lastna fantazija. K svetlemu mesu, zelenjavi in ribam ponudimo
mile, fine začinjene omake. K jedem krepkega in izrazitega okusa pa
bolj ostro začinjene omake.
Omake in prelive uporabljamo tudi v različnih sendvičih, solatah, poleg krompirja in testenin.
Nasvet - prežganje zalijemo z mrzlo ali toplo vodo, ne sme pa biti vrela. Nastajanje grudic pri prežganju preprečimo tako, da med zalivanjem stepami s šibo.
Količine za 4 osebe
Z žlico postrgamo iz lupine sredico in jo pretlačimo.
Dodamo kislo mleko, sol in poper.
Vse skupaj temeljito premešamo.
Omake in prelive uporabljamo tudi v različnih sendvičih, solatah, poleg krompirja in testenin.
Nasvet - prežganje zalijemo z mrzlo ali toplo vodo, ne sme pa biti vrela. Nastajanje grudic pri prežganju preprečimo tako, da med zalivanjem stepami s šibo.
Avokadov preliv
Recept za preliv iz avokada in kislega mleka.
Skupina: Omake in preliviKoličine za 4 osebe
Priprava
Avokado razpolovimo.Z žlico postrgamo iz lupine sredico in jo pretlačimo.
Dodamo kislo mleko, sol in poper.
Vse skupaj temeljito premešamo.
Nasvet
Preliv pripravimo vedno tik pred uporabo, da avokado ne spremeni barve.
Sestavine
Avokado | 1 kos |
---|---|
Kislo mleko | 100ml |
Sol | |
Poper |
Nema komentara:
Objavi komentar